ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Το Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της ΕΕΕΦ, ένα από τα πλέον δυναμικά Τμήματα της Εταιρείας, διαπιστώνοντας τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του τοπίου της συνεχιζόμενης, εξειδικευμένης και δια βίου εκπαίδευσης του χώρου της φυσικοθεραπείας, αποφάσισε να προσαρμόσει το βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελών του σε νέα πρότυπα.

Ο νέος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων διετούς διάρκειας έχει πλέον νέα δομή, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη θεωρητική κατάρτιση των μελών του Τμήματος στο ευρύτατο αντικείμενο που λέγεται Σπονδυλική Στήλη, αλλά κυρίως- στην πρακτική προσέγγιση δημοφιλών μεθόδων και τεχνικών.

Η νέα δομή του εκπαιδευτικού μας προγράμματος χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες. Την Θεωρητική Προσέγγιση, που στόχος μας είναι να καλυφθεί σε 4 εκπαιδευτικές ημέρες, και τα Ειδικά Θέματα και Τεχνικές Κινητοποίησης, το κατεξοχήν πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης, όπου θα καλυφθεί σε διήμερα ή τριήμερα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μεθόδου.

 

 

ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

ΤΗΣ Ε.Ε.Ε.Φ.

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων του τμήματος ΣΣ, με την πραγματοποίηση του μαθήματος της Κινητοποίησης του Νευρικού Ιστού, στις 14 Δεκεμβρίου 2008 στο Ασκληπιείο της Βούλας με εκπαιδεύτρια την κα Έλενα Ζερβακάκη.

Επίσης στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε, στον ίδιο χώρο, το 3ο διήμερο της εκπαίδευσης στην Τεχνική του Βrian Mulligan από τον συνάδελφο, κο Αθανάσιο Αδαμίδη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή της τεχνικής.

Τα μέλη της Δ.Ε. του τμήματος ΣΣ θέλουν να ευχαριστήσουν τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΕΕΦ, κο Σωτήρη Κουράκο, για την συνδρομή του στην παραχώρηση του Φυσικοθεραπευτηρίου του Ασκληπιείου της Βούλας, αλλά και για την συμπαράσταση και διευκόλυνση στην πραγματοποίηση όλων των εργαστηριακών μαθημάτων του τμήματος.

Το τμήμα ΣΣ έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη νέου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων διετούς διάρκειας, το πρόγραμμα του οποίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΦ.

Επίσης όπως έχει ήδη γίνει συνεννόηση με το ΔΣ της Ε.Ε.Ε.Φ., στα μέλη που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση και παρέδωσαν εργασία θα απονεμηθούν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης, κατά την κοπή της πίτας της Εταιρείας.

Για την Διοικούσα Επιτροπή

του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ελένη Νιγιάννη Γιάννης Σωτήραλης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 mulliganlogo.gif

Το Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της Ε.Ε.Ε.Φ. διοργανώνει επίσημο σεμινάριο Mulligan Concept υπό την αιγίδα του επίσημου διεθνούς φορέα Mulligan. Εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος εκπαιδευτής Mulligan  για την Ελλάδα, φυσικοθεραπευτής κ. Αθανάσιος Αδαμίδης.

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου "Ασκληπιείο Βούλας".

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης σας ενημερώνει: 

 • Το επόμενο μάθημα του Τμήματος με θέμα "Νευρικός Ιστός" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, στο φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου "Ασκληπιείο" Βούλας. Ωρα έναρξης μαθήματος στις 9.00 π.μ.
 • Το τρίτο και τελευταίο μέρος του σεμιναρίου Mulligan Concept που διοργανώνει το Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Δεκεμβρίου 2008, στο φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου "Ασκληπιείο" Βούλας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε: κ. Ελένη Νιγιάννη 210 6831239, κ. Γιάννης Σωτήραλης 210 7259222

 H νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Ιανουαρίου 2008 είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ελένη Νιγιάννη

Γραμματέας: Γιάννης Σωτήραλης

Ταμίας: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ειδικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Βαλαλά

Μέλος: Κωνσταντίνος Μπαλιώτης

 Η Διοικούσα Επιτροπή στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις