Τα διεθνή φτερά μας άνοιξαν και φέτος και πέταξαν μέχρι το Εδιμβούργο (Σκωτία), όπου διεξήχθη το Ετήσιο International Congress of Hand Therapist. Κατά τις επιστημονικές εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν και Έλληνες Hand Τherapists με επιτυχία.

Εκτός αυτού όμως πραγματοποιήθηκαν και οι καθιερωμένες συγκλήσεις των Διοικουσών Επιτροπών της Διεθνούς Ομοσπονδίας, όπου μας εκπροσώπησε η κα Γλυκερία Γουναροπούλου και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όπου μας εκπροσώπησε η κα Σωτηρία Πουλή.

Στην ατζέντα των συνεδριάσεων συζητήθηκαν πολύ βασικά θέματα, όπως:

 1. Η οργάνωση έκδοσης Ευρωπαϊκού «Διπλώματος» Hand Therapist και κατ’ επέκταση η διεξαγωγή των «σχετικών εξετάσεων».
 2. Ενεργοποίηση του θεσμού εκπαιδευτικών επισκέψεων σε κέντρα αποκατάστασης της Ευρώπης ή Αμερικής.
 3. Συνεργασία με άλλες ειδικότητες σχετικές με την επιστημονική κατάρτιση στη δομή του Hand Therapy, όπως εργοθεραπευτές, ορθωτικοί, κλπ.

Τα θέματα θα επανεξεταστούν και ίσως θα αποφασιστούν κατά τη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής που θα συγκληθεί στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στις 14 – 18 Ιουνίου 2005. Το Τμήμα προσπαθεί να οργανώσει οικονομική εκδρομή προκειμένου να παρακολουθήσουμε το Συνέδριο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δ.Ε. του Τμήματος.

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις