ht

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ 14/1/24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ HAND THERAPISTS ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Υπεύθυνη εκπαίδευσης
Γεωργία Πέττα
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΕΦ 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τηλ. 2106891560
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα νέου Κύκλου

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος του Τμήματος Χεριού ξεκινάει στις 12/02/23. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια και οι συναντήσεις έχουν οργανωθεί κάθε 4-6 εβδομάδες, τηρώντας τις διακοπές όπως ορίζονται ανά ακαδημαϊκό έτος. Προς διευκόλυνση των συναντήσεων το θεωρητικό κομμάτι διεξάγεται ηλεκτρονικά και ορίζονται συναντήσεις για τα πρακτικά.

Μπορείτε να δείτε πλάνο των επόμενων συνεδριών όπως έχει οριστεί βάσει προγράμματος, διατηρώντας μια μικρή επιφύλαξη ως προς την διαθεσιμότητα των προσκεκλημένων ομιλητών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάθε Μαθήματος μπορείτε να συμμετέχετε στην mailing list του τμήματος με ένα απλό μήνυμα στο hellenicHT@yahoo.com .

 

Στάδια πιστοποίησης 

Πως μπορώ να αποκτήσω την πιστοποίηση;
Για την απόκτηση της πιστοποίησης χρειάζεται να ολοκληρωθούν τρία διαφορετικά βήματα τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν σε παράλληλο χρόνο.
1. Θεωρητικό κομμάτι: Απαιτείται η ολοκλήρωση 500 διδακτικών ωρών, οι οποίες καλύπτονται από τον διετή κύκλο χεριού.
2. Πρακτικό κομμάτι: Απαιτείται η ολοκλήρωση 500 ωρών πρακτικής εφαρμογής πάνω στον τομέα της αποκατάστασης άνω άκρου/χεριού.
3. Παρουσίαση εργασίας: Αρχικά γίνεται ορισμός ενός επιβλέποντα από το τμήμα χεριού. Σε συνεργασία με τον επιβλέπονται επιλέγεται ένα θέμα προς εκπόνηση εργασίας με θεματολογία από το άνω άκρο που βρίσκεται στα ενδιαφέροντα του θεραπευτή. Πολλοί απόφοιτοι του τμήματος έχουν παρουσιάσει τις εργασίες τους σε συνεδριακό επίπεδο ή έχουν ολοκληρώσει δημοσιεύσεις.

Στάδια πιστοποίησης

Ημερολόγιο Καταγραφής Περιστατικών

Αυτό το βιβλίο δημιουργήθηκε για να σας διευκολύνει να παρουσιάσετε τις ώρες κλινικής εξάσκησης που έχετε ολοκληρώσει στον τομέα της θεραπείας του άνω άκρου. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να παρέχει αποδείξεις για το χρόνο που αφιερώνετε ενεργά στην εκπαίδευση ή εργασία με ασθενείς για τους οποίους ο τραυματισμός ή παθογένεια του άνω άκρου είναι η κύρια διάγνωση. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία απαιτούνται κατά την υποβολή αίτησης στο Τμήμα Άνω Άκρου για την απόκτηση της πιστοποίησης του Διαπιστευμένου Θεραπευτή Χεριών.

Για την επιβεβαίωση ολοκλήρωσης του πρακτικού τμήματος απαιτούνται 500 ώρες. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε κάθε καταχώριση με τις απαιτούμενες πληροφορίες. Ως προσωπικό σας αρχείο, είναι προς το συμφέρον σας να διατηρήσετε αυτό το ημερολόγιο ασφαλές και να δηλώνετε τις καταγραφές των περιστατικών όπως και όταν χρειάζεται.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα συμπληρωμένο παράδειγμα αυτού. 

Πατήστε εδώ για να δείτε και να κατεβάσετε το ημερολόγιο καταγραφής περιστατικών

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Electronic Textbook of Hand Surgery
Ηλεκτρονικό βιβλίο με πληροφορίες για ανατομία, επεμβάσεις και αποκατάσταση άκρας χειρός.

Wheeless' Textbook of Orthopaedics 
Βιβλίο ορθοπεδικής με ελέυθερη πρόσβαση σε διάγνωση και αξιολόγηση.

Inner body anatomy
Εγχειρίδιο ανατομίας.

Orthobullets Hand Dashboard
Εκπαιδευτική σελίδα που βελτιώνεται μέσω των κοινοτικών προσπαθειών. Χρήσημη πηγή μάθησης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

European Federation of Societies for Hand Therapy
Η Ευρωπαική συνομοσπονδία των Hand Therapists στην Ευρώπη, με σκοπό την πιστοποίηση και ανταλλαγή γνώσεων.

International Federation of Societies for Hand Therapy
Η διεθνής συνομοσπονδία των Hand Therapists με σκοπό να παρέχει δικτύωση και εκπαιδευτικές ευκαιρίες για την ενίσχυση του Hand Therapy. 

Hand Therapy Certification Commission
Μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος πιστοποίησης για εργοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές που ειδικεύονται στην αποκατάσταση άνω άκρων.
 

Αίτηση Συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

 


 

 

 

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί έναν αμιγώς επιστημονικό φορέα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχοντας ως βασικό στόχο την συνεχή επιστημονική ενημέρωση & επιμόρφωση των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών, διοργανώνει Επιστημονικές δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΕΕΦ μέσω των επιστημονικών τμημάτων της υποστηρίζει την διαδικασία εξειδίκευσης και πιστοποιημένης γνώσης. Τα μέλη του τμήματος Άνω Άκρου ανήκουν στην EFSHT, IFSHT και EUSSER, με ενεργό δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το τμήμα Άνω Άκρου της ΕΕΕΦ σε συνεργασία με την Κλινική χεριού του Νοσοκομείου ΚΑΤ οργανώνουν ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιστήμονες υγείας. Το πρόγραμμα θα διαπραγματεύεται όλες τις ενότητες κακώσεων και παθήσεων με την σύγχρονη αντίληψη αντιμετώπισης σε συνεργασία με την επιτροπή εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και οδηγεί στις προϋποθέσεις για Ευρωπαϊκό πιστοποίηση.

Ο νέος Κύκλος του Τμήματος ξεκινάει 12/02/23. 

!! Υπάρχουν θέσεις για το τον νέο κύκλο του τμήματος Χεριού 2023-2025. Επικοινωνίστε μαζί μας για να σας κρατήσουμε θέση!!

Διοργάνωση:         Διαδυκτιακά μαθήματα μέσω πλατφόρμας και δια ζώσης μαθήματα στα γραφεία της ΕΕΕΦ Αθήνα
Επίπεδο:    Μεταπτυχιακή εκπαίδευση
Συμμετέχοντες:    Πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι Φυσικοθεραπευτές και Εργοθεραπευτές 
Κόστος:    500 € (Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΕΕΦ)
Εξέταση:    Μικρή εργασία μετά από κάθε ενότητα και Τελική εργασία για την πιστοποίηση
Πιστοποίηση:   Δίπλωμα κατά την επιτυχία της εξέτασης ή πιστοποιητικό παρακολούθησης
Ημέρες διδασκαλίας:   Η διδασκαλία πραγματοποιείται συνήθως το 2ο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.

Σχετικά με την εκπαίδευση
Η εκπαίδευση στη θεραπεία χεριών είναι εντατική και παρέχει εκτεταμένη εκπαίδευση. Αυτή η εκπαίδευση υψηλής ποιότητας απευθύνεται σε φυσιοθεραπευτές και εργοθεραπευτές που θέλουν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη ως θεραπευτές χεριών, συμπεριλαμβανομένης της προόδου της εξειδικευμένης γνώσης, των κλινικών δεξιοτήτων και της κατανόησής τους για το επάγγελμα. Θα δοθεί μεγάλη προσοχή στην απόκτηση εμπεριστατωμένων γνώσεων ανατομίας, φυσιολογίας, εμβιομηχανικής και παθολογίας. Η κλινική συλλογιστική είναι το κλειδί σε όλα τα μαθήματά μας, καθώς και η βελτίωση και η απόδοση πρακτικών δεξιοτήτων. Όλοι οι εκπαιδευτές θα χρησιμοποιούν ενημερωμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, καθώς όλοι οι εκπαιδευτές είναι ασκούμενοι θεραπευτές ή χειρουργοί.
Στις κλινικές τοποθετήσεις οι εκπρόσωποι αποκτούν εμπειρία σε διαφορετικά περιβάλλοντα όπως νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία.

Περιεχόμενο
• Ανατομία, κινησιολογία και φυσιολογία του άνω άκρου
• Επούλωση των πληγών
• Διαχείριση ουλής και οιδήματος
• Αξιολόγηση χεριού και καρπού
• Εργαλεία αξιολόγησης στη θεραπεία χεριών
• Κλινικός συλλογισμός
• Εισαγωγή στους νάρθηκες
• Εισαγωγή στην απεικόνιση και τη διάγνωση για το χέρι και τον καρπό
• Ιατρικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις με ποικιλία τραυματισμών όπως κατάγματα, συνδεσμικές κακώσεις, τραυματισμοί τενόντων, ακρωτηριασμούς
• Νάρθηκες και αποκατάσταση μετά από επιδιόρθωση καμπτήρων και εκτεινόντων τενόντων
• Παθοφυσιολογία, επούλωση τραυμάτων και επεμβάσεις όπως σύνθετους τραυματισμούς, κατάγματα και τραυματισμοί συνδέσμων
• Ανατομία, αποκατάσταση και επούλωση τραυματισμών περιφερικών νεύρων
• Ψυχοκοινωνικές συνέπειες μετά από τραυματικές κακώσεις
• Παθοφυσιολογία των τραυματισμών του καρπού τόσο τραυματικές όσο και χρόνιες
• Θεραπευτικές διαγνωστικές και παρεμβάσεις χεριών στη (ρευματοειδή) αρθρίτιδα
• Εργαλεία αξιολόγησης στη θεραπεία χεριών
• Θεραπευτικές διαγνωστικές και τεχνικές αποκατάστασης στην αλγοδυστροφία 

 

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στον Οδηγό Εκπαίδευσης που επισυνάπτεται. 

Επικοινωνίστε μαζί μας στο HellenicHT@yahoo.com

Αίτηση Συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

 

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις