Το Τμήμα Χεριού διήνυσε το 2004 μια χρονιά προώθησης και ανάδειξης των στόχων ίδρυσης του, σταθερό στην 13χρονη μέχρι τώρα πορεία του. Διεξήχθησαν η σειρά μετεκπαιδευτικών μαθημάτων με τον νέο εκπαιδευτικό σύστημα κατά θεματικές ενότητες, όπως καθιερώθηκε από την νέα Διοικούσα Επιτροπή.
Οι ενότητες που επεξεργάσθηκαν κατά την παρελθούσα εκπαιδευτική χρονιά είναι: ΩΜΟΣ – ΑΓΚΩΝΑΣ – ΑΚΡΑ ΧΕΙΡΑ:
- Λειτουργική Ανατομική,
- Ψηλάφηση
- Ορθοπαιδικά προβλήματα
- Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση
- Θεωρία και εργαστήριο.
Κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών Φυσικοθεραπευτικών μαθημάτων, σημαντική ήταν η συμβολή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, κου Δ. Σφετσιώρη και Ηλ. Ζεέρη, που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν πολύ ενεργά το έργο του Τμήματος. Παράλληλα, ιδιαίτερη ήταν η παρουσίαση των μαθημάτων από τους ιατρούς – συνεργάτες του Tμήματος, όπως: κου Αποστολόπουλου, κου Σ. Σουρμελή, κου Σ. Σπυρίδωνος, κου Δ. Μισιτζή, κου Δ. Ευσταθόπουλου, κου Βασιλειάδη και κου Σ. Αναγνώστου.
Η δράση του τμήματος παράλληλα με τις εσωτερικές μας διαδικασίες, επεκτάθηκε όπως συνηθίζει και στις διεπιστημονικές συνεργασίες που έχουν καθιερωθεί. Συμμετείχε στο ετήσιο Συνέδριο των εταιρειών Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού, με διαλέξεις και προεδρεία σε στρογγυλές τράπεζες, όπου στόχος ήταν η ανάδειξη της ανάγκης εφαρμογής πρώιμης μετεγχειρητικής Φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση προβλημάτων Άνω Άκρου, όπως εφαρμόζεται πλέον διεθνώς στα πρωτόκολλα φυσικοθεραπείας.
Η συνεργασία του Τμήματος με τις προαναφερόμενες επιστημονικές εταιρείες εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά την τρέχουσα χρονιά στο επερχόμενο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σάμο, με διεθνή συμμετοχή, θα διοργανωθεί εσωτερική ημερίδα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφιερωμένη στην Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση.