Το Τμήμα Χεριού διήνυσε το 2004 μια χρονιά προώθησης και ανάδειξης των στόχων ίδρυσης του, σταθερό στην 13χρονη μέχρι τώρα πορεία του. Διεξήχθησαν η σειρά μετεκπαιδευτικών μαθημάτων με τον νέο εκπαιδευτικό σύστημα κατά θεματικές ενότητες, όπως καθιερώθηκε από την νέα Διοικούσα Επιτροπή.

Οι ενότητες που επεξεργάσθηκαν κατά την παρελθούσα εκπαιδευτική χρονιά είναι: ΩΜΟΣ – ΑΓΚΩΝΑΣ – ΑΚΡΑ ΧΕΙΡΑ:

 • Λειτουργική Ανατομική,
 • Ψηλάφηση
 • Ορθοπαιδικά προβλήματα
 • Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση
 • Θεωρία και εργαστήριο.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών Φυσικοθεραπευτικών μαθημάτων, σημαντική ήταν η συμβολή των συναδέλφων εκπαιδευτικών, κου Δ. Σφετσιώρη και Ηλ. Ζεέρη, που όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζουν πολύ ενεργά το έργο του Τμήματος. Παράλληλα, ιδιαίτερη ήταν η παρουσίαση των μαθημάτων από τους ιατρούς – συνεργάτες του Tμήματος, όπως: κου Αποστολόπουλου, κου Σ. Σουρμελή, κου Σ. Σπυρίδωνος, κου Δ. Μισιτζή, κου Δ. Ευσταθόπουλου, κου Βασιλειάδη και κου Σ. Αναγνώστου.

Η δράση του τμήματος παράλληλα με τις εσωτερικές μας διαδικασίες, επεκτάθηκε όπως συνηθίζει και στις διεπιστημονικές συνεργασίες που έχουν καθιερωθεί. Συμμετείχε στο ετήσιο Συνέδριο των εταιρειών Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού, με διαλέξεις και προεδρεία σε στρογγυλές τράπεζες, όπου στόχος ήταν η ανάδειξη της ανάγκης εφαρμογής πρώιμης μετεγχειρητικής Φυσικοθεραπείας στην αποκατάσταση προβλημάτων Άνω Άκρου, όπως εφαρμόζεται πλέον διεθνώς στα πρωτόκολλα φυσικοθεραπείας.

Η συνεργασία του Τμήματος με τις προαναφερόμενες επιστημονικές εταιρείες εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά την τρέχουσα χρονιά στο επερχόμενο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σάμο, με διεθνή συμμετοχή, θα διοργανωθεί εσωτερική ημερίδα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφιερωμένη στην Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση.

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις