Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Τμήματος Χεριού κατά τη διάρκεια του έτους 2005.

Το Τμήμα Χεριού κατά τη διάρκεια του έτους 2005 δραστηριοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των μέχρι τώρα γνωστών στόχων του. Πραγματοποιήθηκαν επτά μαθήματα του τρέχοντος προγραμματισμένου κύκλου με τα παρακάτω θέματα:

1. Κακώσεις Περιφερικών Νεύρων Άνω Άκρου - Θεωρία / Eργαστήριο
Ομιλητές: κος Βασιλειάδης, κα Σ. Πουλή, κα Γ. Πέττα, κος Π. Μανδουραράκης

2. Κακώσεις Καμπτήρων –Εκτεινόντων Τενόντων Άκρας Χειρός
Ομιλητές: κος Α. Μισιτζής, κος Δ. Ευσταθόπουλος, κα Γ. Πέττα

3. Εγκαύματα Άνω Άκρου
Ομιλητές: Κα Ε. Ηλιοπούλου, κος Β. Μαυραγάνης

Στα πλαίσια των Διεθνών επιστημονικών συνεργασιών, που έχει αναλάβει το τμήμα από παλαιότερα, συνέχισε και αυτή την χρονιά αυτή την δύσκολη αλλά καρποφόρα μέχρι τώρα προσπάθεια. Τον Ιούνιο του 2005, διεξήχθη το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.F.S.H.T.) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Στο Συνέδριο αναρτήθηκαν 279 επιστημονικά εκθέματα μεταξύ των οποίων και 2 από μέλη του Τμήματος μας με τους ακόλουθους τίτλους:

Α. “Assessment of hand Proprioception in made Guitar players”, Poulis S., Tetzerakis G., Michailidis P., Vagenas G.

B. “The prevelance of Upper Limp Painful Syndromes at a multidisciplinary Pain Clinic of a General Hospital.”

Στις ελεύθερες ανακοινώσεις που παρουσιάσθηκαν, ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε η ερευνητική εργασία των μελών μας, με θέμα: “The effect of supervised and non-superrvised exercise on improving the tip pinch and key pinch of thumb in health young women.” Petta G., Verikaki N., Mousa-Nouri S., Karanasidoy P., Bournousouzis E., Saha M.

Το Συνέδριο στην Σουηδία, βέβαια δεν ήταν μόνο μια συνάντηση «Επιστημονικού Ενδιαφέροντος», με τη στενή έννοια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλές συνεδριάσεις με παραγωγικές συζητήσεις της Διοικούσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των χωρών –μελών. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν κυρίως:

 • Αναπροσαρμογή κάποιων άρθρων του Ευρωπαϊκού καταστατικού
 • Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός
 • Εκλογές νέου ταμία

Ο Οικονομικός Απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα και με πολλά θετικά σχόλια για τον αποχωρούντα ταμία ,κο Νίκο Γεωργιάδη. Από αυτήν την σελίδα θα θέλαμε να δώσουμε επίσημα σαν Έλληνες Η.Τ., τα συγχαρητήρια μας στον συνάδελφο, τόσο για το έργο που παρήγαγε για μια δεκαετία περίπου, αλλά και γιατί εκπροσώπησε άξια την χώρα μας. Η ευχάριστη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους μας αλλά και για όλα τα μέλη του τμήματος, αποτέλεσε η ομόφωνη εκλογή στη θέση του νέου ταμία, της κας Γλυκερίας Γουναροπούλου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και για το μέλλον των Ελλήνων Η.Τ. αποτελεί το γεγονός ότι ορίσθηκε επιτροπή εκπαίδευσης, με υπεύθυνο τον κο Πουλή, με σκοπό να διερευνήσει το προφίλ του Ευρωπαίου Hand Therapist, να οργανώσει κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μελλοντικό στόχο το Ευρωπαϊκό δίπλωμα εξειδίκευσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 συνεχίζοντας οι διεθνείς συναντήσεις ,στη Σάμο διεξήχθη το κοινό συνέδριο των Ελληνικών Εταιρειών Μικροχειρουργικής Επανορθωτικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιστημονικών δρώμενων ετέθησαν οι βάσεις για την καθιέρωση, σε ετήσια βάση της οργάνωσης «εργαστηριακών ασκήσεων φυσικοθεραπείας», μέσα στις δραστηριότητες αυτών των συνεδρίων.

Στη Σάμο οργανώθηκε για πρώτη φορά «εργαστηριακή άσκηση» με θεματολογία την λειτουργική αποκατάσταση. Παράλληλα, αναπτύχθηκε και το θεωρητικό υπόβαθρο, μέσα στα πλαίσια του κυρίως προγράμματος με υψηλού επιπέδου διαλέξεις και συμμετοχή σε στρογγυλές τράπεζες που συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη του τμήματος μας: κος Α. Πουλής, κα Σ. Πουλή, κος Ηλ. Ζεέρης, κα Τζ. Μισιτζή, κα Μ. Σαχά, κα Γλ. Γουναροπούλου, κα Γ. Πέττα.

Το Τμήμα και ολόκληρη η Εταιρεία οφείλει να συγχαρεί ιδιαιτέρως και να ευχαριστήσει τους Προέδρους κ. Μ. Τυλιανάκη και κο Δ. Μισιτζή, όπως και όλα τα μέλη των Δ.Σ. αντιστοίχως για αυτή την πρωτοβουλία ενεργούς συνεργασίας, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις