ΔΣ 2024
ΤΜΗΜΑ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ
Επιτροπή Εκπαίδευσης: Καβούρ Θεόδωρος, Σεφεριάδης Μιχαήλ, Σπανός Σάββας, Δημητριάδης Ζαχαρίας
ΕΠΩΝΥΜΟ :
|
...............................................................
|
ΟΝΟΜΑ :
|
...............................................................
|
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ :
|
...............................................................
|
ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
|
...............................................................
|
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
|
...............................................................
|
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ :
|
...............................................................
|
ΜΟΝΙΜΗ Δ \ ΝΣΗ :
|
............................................................... Τ.Κ. :................
ΠΟΛΗ:...................................................
email:.....................................................
|
ΤΗΛΕΦΩΝΟ :
|
...............................................................
|
Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας αποτελεί έναν συλλογικό, αμιγώς επιστημονικό φορέα. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενό του τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών.
Μέλη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, βάσει του καταστατικού της, μπορούν να γίνουν αποκλειστικά και μόνο φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα στην Ελληνική επικράτεια και την Κύπρο.
Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να γίνετε μέλος της Ε.Ε.Ε.Φ. θα πρέπει να προσκομίσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο πτυχίου
2. Αντίγραφο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
3. Φωτογραφία μικρή, τύπου ταυτότητας, έγχρωμη
4. Αίτηση εγγραφής, η οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
5. Οικονομικές υποχρεώσεις
Η εγγραφή σας μπορεί να γίνει:
Στην περίπτωση που γίνει τραπεζική κατάθεση τότε θα πρέπει μας στείλετε το αποδεικτικό μαζί με τα δικαιολογητικά σας μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η εγγραφή σας στην Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας πέρα από το γεγονός ότι δυναμώνει την συλλογική προσπάθεια συνεχούς επιστημονικής αναβάθμισης του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος, συνεπάγεται ορισμένα οφέλη και παροχές που απολαμβάνουν όλα τα μέλη της.
Συγκεκριμένα:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα πρωτοβουλίας Φυσικοθεραπευτών, προκειμένου να ανθήσει επιστημονικά και επιμορφωτικά η επιστήμη της φυσικοθεραπείας. Αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων φυσικοθεραπευτών με περίπου 1300 μέλη και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Ε.Ε.Ε.Φ. διοικείται από εννεαμελές Συμβούλιο με τετραετή ισχύ που εκλέγεται από τα μέλη της. Η 25χρονη πορεία της, την έχει αναδείξει στον πλέον αξιόπιστο εκφραστή επιστημονικού λόγου της Φυσικοθεραπείας. Η Ε.Ε.Ε.Φ. αποτελεί έναν αμιγώς επιστημονικό φορέα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. |
Βασικοί της στόχοι είναι:
• H συνεχής επιστημονική ενημέρωση και επιμόρφωση των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών.
• H αναβάθμιση της φυσικοθεραπευτικής γνώσης μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας
• H ενημέρωση και συνεργασία με συγγενείς, ιατρικές και άλλες ειδικότητες, καθώς και με επιστημονικές εταιρείες του ευρύτερου υγειονομικού χώρου.
• H πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου για τη σύγχρονη Φυσικοθεραπεία και τον ρόλο της στην πρόληψη και θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
• H προαγωγή της έρευνας και η εποικοδομητική ανταλλαγή της γνώσης και της κλινικής εμπειρίας.
Τα μέσα που χρησιμοποιεί για τον σκοπό της είναι συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες, σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και διαλέξεις, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών κ.λ.π. Μεριμνά επίσης για την δημιουργία ομάδων φυσικοθεραπευτών με εξειδικευμένο αντικείμενο μελέτης και απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν με επιτυχία τέσσερα Τμήματα: Χεριού, Σπονδυλικής Στήλης, Παιδιού και Αθλητικών Κακώσεων.
Η Εταιρεία συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς άλλων χωρών και συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 25 τριήμερα Επιστημονικά Συνέδρια, ένα Πανευρωπαϊκό (5ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτών Χειρός - E.F.S.H.T. - Αθήνα 23-25 Απριλίου 1999), μεγάλο αριθμό ημερίδων, καθώς και σειρές μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, εργαστηριακών ασκήσεων και ειδικών σεμιναρίων. Η διοργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι έργο αποκλειστικά των μελών της Εταιρείας, ενώ ένας εντυπωσιακός αριθμός ομιλητών, ελλήνων και ξένων, έχει συνδράμει το έργο της.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα πρωτοβουλίας Φυσικοθεραπευτών, προκειμένου να ανθήσει επιστημονικά και επιμορφωτικά η επιστήμη της φυσικοθεραπείας.
Αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων φυσικοθεραπευτών με περίπου 1300 μέλη και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η Ε.Ε.Ε.Φ. διοικείται από εννεαμελές Συμβούλιο με τετραετή ισχύ που εκλέγεται από τα μέλη της. Στην διαχρονική πορεία της, την έχει αναδείξει στον πλέον αξιόπιστο εκφραστή επιστημονικού λόγου της Φυσικοθεραπείας. Η Ε.Ε.Ε.Φ. αποτελεί έναν αμιγώς επιστημονικό φορέα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Βασικοί της στόχοι είναι:
• H συνεχής επιστημονική ενημέρωση και επιμόρφωση των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών.
• H αναβάθμιση της φυσικοθεραπευτικής γνώσης μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας
• H ενημέρωση και συνεργασία με συγγενείς, ιατρικές και άλλες ειδικότητες, καθώς και με επιστημονικές εταιρείες του ευρύτερου υγειονομικού χώρου.
• H πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου για τη σύγχρονη Φυσικοθεραπεία και τον ρόλο της στην πρόληψη και θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
• H προαγωγή της έρευνας και η εποικοδομητική ανταλλαγή της γνώσης και της κλινικής εμπειρίας.
Τα μέσα που χρησιμοποιεί για τον σκοό της είναι συνέδρια, συμπόσια, ημερίες, σεμινάρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και διαλέξεις, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΗΓΑΣ 2017ών, υποτροφίες (2 στον αριθμό έως σήμερα, με χορηγό την εμπορική εταιρεία «Πάνος Θ. Σκούτας Α.Ε.), κ.λπ. Μεριμνά επίσης για την δημιουργία ομάδων φυσικοθεραπευτών με εξειδικευμένο αντικείμενο μελέτης και απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν με επιτυχία τέσσερα Τμήματα: Χεριού, Σπονδυλικής Στήλης, Παιδιού και Αθλητικών Κακώσεων.
Η Εταιρεία συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς άλλων χωρών και συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις. Μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει πολυάριθμα ετήσια Πανελλήνια Επιστημονικά Συνέδρια καθώς και ένα Πανευρωπαϊκό (5ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτών Χειρός - E.F.S.H.T. - Αθήνα 23-25 Απριλίου 1999), μεγάλο αριθμό ημερίδων, καθώς και σειρές μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, εργαστηριακών ασκήσεων και ειδικών σεμιναρίων. Η διοργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι έργο αποκλειστικά των μελών της Εταιρείας, ενώ ένας εντυπωσιακός αριθμός ομιλητών, ελλήνων και ξένων, έχει συνδράμει το έργο της.
Παράλληλα από το 1997 εώς το 2013 εξέδιδε το επιστημονικό περιοδικό με τίτλο «Θέματα Φυσικοθεραπείας». Η έκδοση αυτή ήρθε να καλύψει το κενό της επιστημονικής ενημέρωσης στον χώρο της Φυσικοθεραπείας και ταυτόχρονα να εκπληρώσει μια από τις βασικές καταστατικές υποχρεώσεις της Ε.Ε.Ε.Φ. Το περιοδικό ολοκλήρωσε 13 έτη έκδοσης και 6 τόμους.
ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΣΙΑ Ε.Ε.Ε.Φ.
Η Ε.Ε.Ε.Φ. έχει διοργανώσει έως σήμερα πολυάριθμα Ετήσια Συνέδρια σε διάφορους χώρους και με μεγάλη επιτυχία. Το Ετήσιο Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Φ. είναι η κεντρική της εκδήλωση, διεξάγεται συνήθως φθινόπωρο ή χειμώνα και διαρκεί τρεις ημέρες. Την διοργάνωση του αναλαμβάνει η εκάστοτε Οργανωτική Επιτροπή, ενώ το Επιστημονικό του πρόγραμμα καταρτίζει η Επιστημονική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για το σκοπό αυτό.
Στα Συνέδρια που διεξήχθησαν συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι, Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι ομιλητές, Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι ιατρικών ειδικοτήτων, άλλων επιστημονικών κλάδων και φυσικοθεραπευτές. Τα Συνέδρια της Ε.Ε.Ε.Φ., όπως φαίνεται στην αναλυτική τους παρουσίαση, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από Συνέδρια άλλων επιστημονικών χώρων, αλλά και από αντίστοιχες φυσικοθεραπευτικές εκδηλώσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού.
Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου του Συνεδρίου, εκτός των επιστημονικών ομιλιών, πραγματοποιούνται και εργαστηριακές ασκήσεις, απονέμονται τιμητικές διακρίσεις και αριστεία, ενώ δεν λείπουν και οι κοινωνικές εκδηλώσεις (δεξίωση γνωριμίας, επίσημο δείπνο…). Στους χώρους διεξαγωγής του Συνεδρίου εθιμοτυπικά διεξάγεται πλήρης εμπορική έκθεση, με σκοπό την ουσιαστική επαφή και γνωριμία των συνέδρων με τους υπευθύνους των εμπορικών εταιρειών που συμμετέχουν και την ενδελεχή ενημέρωση τους για τα προϊόντα τους.
1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Οσφυαλγία – Σύγχρονες αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της
Αθήνα – Ευγενίδειο Ίδρυμα- Νοέμβριος 1987
2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Μυς και Κίνηση
Αθήνα – Κολλέγιο Αθηνών – Νοέμβριος 1988
3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Προβλήματα Αρθρώσεων
Αθήνα – Ευγενίδειο Ίδρυμα – Δεκέμβριος 1989
4ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Προβλήματα Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης
Αθήνα - Ευγενίδειο Ίδρυμα – Ιανουάριος 1991
5ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Οξύ και Χρόνιο Γόνατο
Αθήνα - Ευγενίδειο Ίδρυμα – Οκτώβριος 1991
6ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Άκρα Χείρα
Αθήνα - Ευγενίδειο Ίδρυμα – Δεκέμβριος 1992
7ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Αθλητικές Κακώσεις
Αθήνα - Ευγενίδειο Ίδρυμα – Δεκέμβριος 1993
8ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Αρθρίτιδες - Ρευματοπάθειες
Αθήνα – Πολεμικό Μουσείο - Νοέμβριος 1994
9ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Κεντρικό και Περιφερικό Νευρικό Σύστημα
Αθήνα – Πολεμικό Μουσείο – Νοέμβριος 1995
10ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Κολλαγόνοι Ιστοί
Γλυφάδα – Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας–Νοέμβριος 1996
11ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Δυσλειτουργία Ιερολαγόνιων Αρθρώσεων – Εκτατικός Μηχανισμός Γόνατος – Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Γλυφάδα - Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας– Νοέμβριος 1997
12ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Biofeedback – Μαιευτική Παράλυση – Επανεκπαίδευση Πλειομετρικής Συστολής – Taping & Bracing – Επανεκπαίδευση Ιδιοδεκτικότητας- Ισοκίνηση
Γλυφάδα - Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας– Νοέμβριος 1998
13ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Μυοσκελετικά προβλήματα κατά την ανάπτυξη του παιδιού – Κεφαλαλγία Τάσης – Πρωτόκολλα Εφαρμογής Φυσικών Μέσων
Γλυφάδα - Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας– Δεκέμβριος 1999
14ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Λειτουργική Αποκατάσταση
Γλυφάδα - Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας– Δεκέμβριος 2000
15ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Εισαγωγή στους θεραπευτικούς χειρισμούς – το Άρρωστο Σώμα – Στα όρια της φυσικοθεραπείας
Γλυφάδα - Εκπαιδευτικό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας– Δεκέμβριος 2001
16ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Η Φυσικοθεραπεία στο Ευ Ζην της Τρίτης Ηλικίας
Αθήνα – Πολεμικό Μουσείο – Νοέμβριος 2002
17ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Η Αθλητική Αποκατάσταση στην Αθήνα του 2004
Αθήνα – Πολεμικό Μουσείο – Νοέμβριος 2003
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Οξύς και Χρόνιος Πόνος
Γλυφάδα-Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος– Δεκέμβριος 2004
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Κλινική Φυσικοθεραπεία - Ειδικά Πεδία και Εφαρμογές
Αθήνα – Ευγενίδειο Ίδρυμα– Νοέμβριος 2005
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Οσφυαλγία: είκοσι χρόνια μετά…
Αθήνα – Ευγενίδειο Ίδρυμα– Νοέμβριος 2006
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Μετεγχειρητική Φυσικοθεραπεία
Αθήνα – Ευγενίδειο Ίδρυμα– Νοέμβριος 2007
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Σύνδρομα Στάσης και Διαταραχές Βάδισης, Εργονομία – Προσέγγιση στις εναλλακτικές (συμπληρωματικές) θεραπείες
Γλυφάδα-Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος–Νοέμβριος 2008
23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Ολιστική Φυσικοθεραπεία: Η επίδρασή της στις δυσλειτουργίες των εσωτερικών οργάνων
Αθήνα- «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – Δεκέμβριος 2009
24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Κλινική Διαχείριση Νευρολογικών Διαταραχών
Μαρούσι – Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς» – Οκτώβριος 2010
25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Κινησιοθεραπεία στο άτομο & στην ομάδα
Μαρούσι – Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς» – Νοέμβριος 2011
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Ε.Φ.: Μειωμένη Λειτουργική Ικανότητα - Φυσικοθεραπευτική παρέμβαση
Αθήνα – Πολεμικό Μουσείο – 2, 3 & 4 Νοεμβρίου 2012
5ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΧΕΡΙΟΥ:
«Δυσλειτουργίες Άνω Άκρου – Upper Limp Dysfunction»
Γλυφάδα-Συνεδριακό Κέντρο Κτηματικής Τράπεζας Ελλάδος – Απρίλιος 1999