Αγαπητέ αναγνώστη,

 Το περιοδικό «Θέματα Φυσικοθεραπείας» μετά από υπερδεκαετή πορεία (13 έτη για να είμαστε ακριβείς), εκδίδει κατά το τρέχον έτος τον έκτο του τόμο. Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Φ., πάντα στα πλαίσια της πολιτικής του για συνεχή αναβάθμιση της φυσικοθεραπευτικής κοινότητας και με σκοπό να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο φυσικοθεραπευτικά δρώμενα του Ελληνικού χώρου, προχώρησε σε αναβάθμιση του περιοδικού με τις ακόλουθες αλλαγές:

 

 

·        συνέταξε νέο κανονισμό του Περιοδικού και έθεσε ως κυρίαρχο στόχο τη ποιοτική αναβάθμιση του και την ταυτόχρονη επιστημονική αναγνώριση του,   

·        όρισε Επιστημονικό Διευθυντή και Επιστημονική Επιτροπή, θέτοντας τις βάσεις της ακαδημαϊκής αναγνώρισης του περιοδικού,

·        αποφάσισε την κατάρτιση του τόμου έκδοσης ανά τέσσερα, αντί για οκτώ, τεύχη έκδοσης, κάτι που σημαίνει ότι, πλέον  ο κάθε τόμος έκδοσης θα αντιστοιχεί σε ένα ημερολογιακό έτος.

 

Ταυτόχρονα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αναγνώριση του ως ενός έγκυρου και διαχρονικά επιστημονικού περιοδικού που θα απολαμβάνει ακαδημαϊκή αναγνώριση τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη, μετά από κρίση, σε γνωστές διεθνώς ηλεκτρονικές βάσεις βιβλιογραφίας, όπως η SCOPUS, EBASE & EBSCO.

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του περιοδικού από την EBSCO Publishing Inc, και στις 28/05/2010 υπογράφτηκε το συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Ε.Ε.Φ. και την EBSCO Publishing Inc. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Περιοδικού μας, το οποίο πλέον θα αποδελτιώνεται στην CINHAL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις ηλεκτρονικής βιβλιογραφίας για επιστήμονες υγείας.  Όλες οι εργασίες που εμπεριέχονται στο περιοδικό από το 2010 και μεταγενέστερα θα αποδελτιώνονται σε αυτή τη διεθνή βάση και θα είναι προσβάσιμες από ολόκληρο τον κόσμο, καθιστώντας το περιοδικό μας ένα αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό. Σύντομα, και μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, θα μπορούν οι αναγνώστες μας να βρίσκουν το περιοδικό μας κατά την αναζήτηση βιβλιογραφίας - αρθρογραφίας, τόσο μέσα σε αυτή τη βάση, όσο και μέσω οποιασδήποτε πηγής ηλεκτρονικής αναζήτησης.

 

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα «καρποφορήσουν» και οι υπόλοιπες διαδικασίες αξιολόγησης του περιοδικού με αποτέλεσμα την αποδελτίωση του σε περισσότερες ηλεκτρονικές βάσεις.

 

Τόσο ο ενθουσιασμός μας, όσο και η περηφάνια μας είναι δικαιολογημένη, καθώς το περιοδικό μας είναι το πρώτο Ελληνικό περιοδικό Φυσικοθεραπείας που αποκτά διεθνή αναγνώριση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.Φ.

 

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2022

    ΔΣ 2022 Πρόεδρος 2022: Δημήτρης ΒασμαρήςΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Γεωργία Πέττα Β’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΕιδικός Γραμματέας: Δημήτρης ΘωμόπουλοςΤαμίας:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More
 • ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε PDFΕτήσια Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε.Φ. στις
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις